Klantenservice
Terras & Co BV is als webwinkel-bedrijf gespecialiseerd in terrasverwarming. Wij vinden het belangrijk om u zo goed mogelijk te helpen, dit doen wij door samen met u te kijken naar welke producten u graag zou willen aanschaffen. Op deze wijze bent u er zeker van, dat u voor uw situatie de juiste producten in onze webshop kunt bestellen. Om deze reden hebben wij de afgelopen jaren veel klanten in heel Europa aan ons weten te binden. Wij zijn dan ook één van de meest vooruitstrevende webshops die al 14 jaar, dag in dag uit, klaar staat voor onze klanten.
Een Webshop waar u altijd terecht kunt en deskundig, persoonlijk contact
Dankzij internet is onze webshop 24/7 beschikbaar. Daarnaast is persoonlijk contact mogelijk via chat, e-mail en telefoon, zodat wij alle mogelijkheden van onze terrasproducten met u kunnen delen. Wij beantwoorden snel en deskundig al uw vragen en denken graag met u mee. Bij elk gesprek gaan we met u in overleg om u te kunnen voorzien van eerlijk, persoonlijk en deskundig advies. Ook kunnen wij uw complete terrasinrichting verzorgen. Wij stellen voor ieder project – klein of groot, zakelijk of particulier – een vrijblijvende offerte op. De mogelijkheden lichten wij graag toe, zodat wij u precies datgene bieden waarnaar u op zoek bent. Wij zijn maandag t/m vrijdag tijdens kantooruren bereikbaar, mocht u ons niet gelijk aan de lijn krijgen, spreek dan uw boodschap in, dan bellen wij u zo snel mogelijk terug.
Garantie
Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorgdragen voor reparatie of vervanging.
Klachten
We stellen het zeer op prijs wanneer u klachten heeft dit eerst bij ons kenbaar te maken door te bellen +31- 6 20178845 of te mailen naar service@terrasenco.nl. Wij zullen er alles aan doen om het naar uw tevredenheid op te lossen. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om uw geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer u uw klacht nog niet elders in behandeling is, staat het u vrij om uw klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.
Terras & Co BV behoudt zich het recht voor de “Retourneren en garantie” (Algemene Voorwaarden) van tijd tot tijd te wijzigen of aan te vullen.
Authorized representative: Jarno den Hartog
KvK nummer: 81362846
BTW nummer: NL862057231B01
IBAN: NL52RABO0363146458
SWIFT / BIC Code: RABONL2U
Terras & Co BV onderscheidend door:
- Leveringen door geheel Europa voor particulier en bedrijf
- Hoge kwaliteit en goede service
- Persoonlijk contact
- Professionele kennis van zaken
- Officiële dealerschap van alle producten
Wij helpen u graag zo goed mogelijk
Mijn bestelling is kapot / incompleet aangekomen, garantie?
Soms kan het voorkomen dat uw bestelling niet in goede staat aankomt. U kunt dan het beste direct contact met ons opnemen. Wij zullen samen met u een passende oplossing vinden. Meestal kunt u uw bestelling retour zenden en dan zullen wij de producten zo snel mogelijk opnieuw verzenden. Wat u in zo’n geval moet doen, leest u bij “Retourneren”.
De kleur / maat van mijn bestelling is niet juist, wat nu?
Als u het product dat u heeft ontvangen wilt ruilen, dan is dit mogelijk. U kunt contact opnemen met Terras & Co en uw product retour sturen. Wij sturen dan zo snel mogelijk het juiste product naar u op. U kunt bij “Retourneren” vinden hoe u dit moet doen.
Binnen hoeveel dagen moet ik iets terugsturen?
U kunt binnen 14 dagen uw ongebruikte product retour sturen in de originele verpakking. Hoe u dit moet doen, leest u bij “Retourneren”.
Als u iets koopt op afstand, hebt u een bedenktijd van 14 dagen. Binnen deze tijd bepaalt u of het product u bevalt of niet. Daarvoor mag u het product voorzichtig uit de verpakking halen. Het is daarbij de bedoeling dat u de verpakking heel laat. Als u het terugstuurt, pakt u het weer in in de originele verpakking. Let op: de wettelijke bedenktijd geldt alleen voor consumenten en geldt niet voor op maat gemaakte producten.
Mag u het product in gebruik nemen?
Als u uw volledige aankoopbedrag terug wilt, mag u het product niet in gebruik nemen. Terras & Co moet het product weer als nieuw aan iemand anders kunnen verkopen.
Het product kan wel geretourneerd worden nadat het gebruikt is, maar dan kunnen we de waardevermindering aan u doorberekenen. U krijgt uw volledige aankoopbedrag terug als het product ongebruikt in de originele, onbeschadigde verpakking teruggestuurd is.
U heeft het recht om uw bestelling te retourneren. Conform de wetgeving op dit gebied kunnen consumenten dit doen zonder opgaaf van de reden. Voor bedrijven geldt deze regeling niet.
- U moet het product binnen 14 dagen retourneren.
- Het product moet, indien redelijkerwijze mogelijk, in de originele verpakking worden geretourneerd.
- U moet zelf de verzend- / transportkosten voor het terugzenden betalen.
- Na ontvangst van de retourzending ontvangt u van ons een bevestiging.
- Het totaalbedrag van de bestelling wordt, binnen 14 dagen nadat het product en de verpakking onbeschadigd retour is ontvangen, teruggestort op uw rekening.
Het retouradres is:
Terras & Co BV
Zirkoon 238
3316 KD Dordrecht (The Netherlands)
LET OP: U bent verantwoordelijk voor het product totdat het weer bij ons in het magazijn is! Komt het product hier beschadigd aan, dan kunnen wij u niet terugbetalen. U bent dus zelf verantwoordelijk voor een degelijke verpakking van het product. Denk dan met name aan kwetsbare producten. Wij adviseren u het product verzekerd terug te sturen, zodat u dit risico uitsluit. Informeer hiernaar bij de pakketdienst of het transportbedrijf van uw keuze.
Uw antwoord niet kunnen vinden?
-
Wij doen er alles aan om u zo goed mogelijk te helpen
-
En daarom zijn wij beoordeeld met een 10/10.
-
Leveringen door heel Europa
Heeft u vragen of verbetering?
+31 6 2017 8845 service@terrasenco.nl Terras & Co BVZirkoon 238
3316 KD Dordrecht
Nederland
Wij helpen u graag verder!
FAQ: Gebruikswijze & Veiligheid.
-
Gasslang aansluiten/vervangen
Een standaard gasslang moet i.v.m. uitdroging en houdbaarheid eens in de 5 jaar worden vervangen. Treedt er eerder een beschadiging op of b.v. haarscheurtjes, dan moet de gasslang eerder worden vervangen. Op de gasslang dient het keurmerk GASTEC te staan en daarachter staat een jaartal: dit is de productie datum. Deze datum plus 5 jaar is de datum waarop deze uiterlijk vervangen dient te worden.
Een Nederlandse goedgekeurde gasslang (propaan/butaan) heeft de opdruk: NEN5654.
- Gebruik altijd een slang die geschikt is voor het soort gas dat u gebruikt en kies een slang die voorzien is van een jaartal en de naam van de fabrikant.
- Wij adviseren een gasslang om de 5 jaar te vervangen. Dit omdat het doorstromende gas en eventuele toevoegingen het rubber kunnen aantasten.
- Gasslangen moeten periodiek vakkundig gecontroleerd worden op slijtage, lekkage en beschadigingen. Bij verkleuring, vervorming, beschadiging of tekenen van poreusheid moet u de slang direct vervangen. Neem geen enkel risico, bij twijfel de slang vervangen!
- Omdat u rekening moet houden met drukverlies, houdt u de gasslang lengte zo kort mogelijk. Maar voorkom dat de gasslang strak komt te staan, gaat knikken of gaat draaien.
- Houd de gasslang uit de buurt van warmtebronnen.
- Gebruik nooit open vuur om een lek op te sporen.
Als een gasslang is gemonteerd met slangklemmen, controleer deze dan extra goed, want door het aandraaien van de slangklem beschadigt de gasslang sneller en kan op die punten gaan scheuren.
-
Haarden met KIWA CE certificering
Waarom een KIWA CE Veiligheidscertificaat en wat houdt het in?
KIWA test en keurt een gasproduct streng op kwaliteit, deugdelijke onderdelen, veilige schone gasverbranding, afvalstoffen, roetvorming, gifstoffen, lekkage, gasblokkering bij oververhitting en houdt controle op vakkundige installatie. Alle “Tafelhaarden” voldoen aan deze wettelijk geregelde Nederlandse veiligheidsvoorschriften en zijn daarmee KIWA CE Pin 0063BQ3153 gecertificeerd. Het zilverkleurige certificaat is officieel bewijs van garantie voor de brandverzekering. Als erkend leverancier in gasproducten waarschuwen wij wat er fout kan gaan bij aankoop van verkeerde, niet gekeurde producten.
Wat zijn de gevaren bij een onveilige gashaard?
- Brand door oververhitting
- Explosie door lekkende gasslang of montage
- Vergiftiging door slechte gasverbranding
- Roetvorming door onvolledige verbranding
Bij een veilige gashaard mogen de hieronder staande onderdelen NOOIT ontbreken!
Een gashaard moet zijn voorzien van een elektronische Piëzo ontsteking en thermo- elektrische beveiliging, welke beschermt tegen oververhitting. Deze ontsteekt de waakvlam zonder batterij of aansteker. Deze beveiliging blokkeert de gastoevoer bij de kleinste onvolkomenheid. De waakvlam zelf zorgt voor de thermische beveiliging . Bij het uitgaan van de waakvlam sluit het, te allen tijde, de gastoevoer af en de haard gaat direct uit.
Het gasregelblok met 2 knoppen regelt de maximale toegestane gasuitloop zodat er een schone gasverbranding ontstaat met minimale afvalstoffen. Eén knop dient om de waakvlam te ontsteken en de andere knop regelt een gelijkmatige, traploze en veilige vlamhoogte zonder onverwachtse pieken in de vlammen. Via de gasdrukregelaar blijft de gasdruk ondanks de diverse vlamhoogtes constant met een werkdruk van 30 mbar.Bij de ‘Nederlandse Tafelhaarden’ is bij de gastoevoer een heel speciale geluidsdemper aangebracht om een hinderlijk geluid of storend geruis van het stromende gas te voorkomen.
Op een bijgeleverde KIWA CE certificaat staat de kilowattbelasting, inspuiter in mm, het formaat van de brander, het keuringsjaar en het controlenummer van het certificaat. -
Hoe sluit ik een gasfles aan op mijn gashaard?
Geen idee hoe een gasfles veilig aan te sluiten op de gas Tafelhaard / Vuurtafel?
Gelukkig is dit heel eenvoudig. Met de juiste gasfles en de juiste koppelstukken steekt u uw Vuurtafel veilig aan. In dit artikel meer advies over het aansluiten van een gasfles op een Inbouwhaard. Controleer als eerste of de zwarte rubberen afsluitring in de moer van de drukregelaar aanwezig is. Bevestig de verbindingsmoer van de drukregelaar (linkse draad) daarna stevig op de gasfles. Gebruik een steeksleutel (handvast is niet voldoende), maar draai de moer ook weer niet te vast waardoor de rubberen ring z’n flexibiliteit kan verliezen na veelvuldig gebruik. Houd de drukregelaar met de bovenkant naar boven bij het vastzetten van de moer. Na het aansluiten kunt u het handwiel van de kraan tegen de wijzers van de klok in draaien om de gastoevoer van de fles te openen. Propaangas zit tot vloeistof gecomprimeerd in flessen. Het is kleurloos, niet giftig en milieuvriendelijk. Propaangas is zwaarder dan lucht en bij een eventuele lekkage verspreidt het zich over de grond. Ook als het vriest, is propaangas gewoon bruikbaar.
Bevriezen van gasflessen
Het is van belang te weten dat de mogelijkheid bestaat dat gasflessen bij een langere tijd van gebruik kunnen bevriezen en dat de vlam dan uit gaat. Het bevriezen is een probleem van de gasfles en daar is helaas weinig aan te doen, het komt doordat propaan (of elk ander gassoort) tijd nodig heeft om het vloeibare gas om te zetten naar dampgas. Is de gasfles klein (5 kg) of staan de vlammen lange tijd erg hoog, dan heeft het gas simpelweg onvoldoende tijd voor dat proces. Er is niets mis met de uw terrashaard, de gasfles hoeft ook niet leeg te zijn. Aan het deel wat bevroren is (witte rijp op de fles) kan men aflezen hoeveel gas er nog in de fles zit. Na een poosje ( 15-25 minuten) kan de haard gewoon weer aangezet worden. Een oplossing: bij de grotere flessen van minimaal 10 kg zal het bevriezen niet snel voorkomen. Bij een gasfles van 5 kg zal dit euvel zich sneller voordoen.
In 8 stappen een gasfles aansluiten
- Controleer de gasdrukregelaar en het rubberen ringetje in de aansluiting van de regelaar op beschadigingen.
- Koppel de gasdrukregelaar aan de gasfles.
- Span de drukregelaar stevig aan met een tang.
- Zet de gasfles op een vlakke ondergrond.
- Draai de gaskraan met de hand open, gebruik geen gereedschap.
- Smeer met een kwastje de verbindingen in met wat zeepsop.
- Ontstaan er belletjes? Dan is de gasdrukregelaar niet goed gekoppeld. Herhaal in dat geval de bovenstaande stappen.
- Geen belletjes? Nu kan de gashaard aan.
-
Veilig omgaan met een vuurtafel op gas
Met een mooie vuurtafel van bijvoorbeeld EasyFires haalt u naast sfeer ook comfort in huis. Deze stijlvolle vuurtafels zijn namelijk voorzien van een ingebouwde gashaard. Het grote voordeel hiervan is dat u geen last heeft van rook of rondspringende vonken! Bovendien is de hoogte van de vlam eenvoudig naar eigen wens in te stellen. En wilt u het vuur doven, dan is dat met één draai aan een knop geregeld.
Het werken met gas is dus heel comfortabel en het zorgt voor gebruiksvriendelijkheid. Maar er zijn natuurlijk wel wat aandachtspunten.
Vuurtafels op propaangas
De butaan gasfles wordt in Nederland niet zo veel meer gebruikt. De meeste gasflessen worden gevuld met propaan. Tijdens het gebruik van de vuurtafel op gas merk je het verschil niet. Propaan en butaan zijn allebei een vloeibaar gemaakt petroleumgas, en over het algemeen bekend als LPG. Autogas is een mengsel van butaan en propaan plus een smeermiddel voor motoren, en is daardoor ongeschikt voor vuurtafels: de brander vervuilt en verbranding van de toevoegingen is waarschijnlijk giftig. Het enige merkbare verschil tussen butaan en propaan is dat propaan te gebruiken is bij lage temperaturen en butaan niet. Butaan is bij temperaturen bij het vriespunt niet meer te gebruiken en propaan is te gebruiken tot een temperatuur van -42 graden Celcius.
Hoe werkt een gasfles?
Bij gebruik van een langere tijd is het mogelijk dat een gasfles kan gaan bevriezen en dat de vlam dan uitgaat. Dit is een probleem bij de gasfles en daar is weinig aan te doen. Het komt doordat het propaan tijd nodig heeft om het vloeibare gas om te zetten naar dampgas. Als de gasfles klein is of als de vlammen hoog staan dan is er onvoldoende tijd voor dat proces en zal na een tijdje de bevriezing optreden. Er is dus niets mis met uw tafelhaard op gas en het hoeft ook niet zo te zijn dat uw gasfles leeg is. Aan het deel wat bevroren is (witte rijp op de fles) kunt u zien hoeveel gas er nog in de fles zit.
Als uw gasfles bevroren is, is het aan te raden te wachten voor dat u de haard weer aanzet, zo’n 15 – 25 minuten is voldoende. Bij gasflessen van 10-12 kg zal het bevriezen niet zo snel gebeuren. Bij een gasfles van 5 kg zal dit sneller voorkomen. Propaan gasflessen zijn in veel maten verkrijgbaar. De maten 5 kg en 10,5 kg zijn populair.
Welke gasfles is geschikt voor uw vuurtafel?
Naast de normale stalen gasflessen zijn er ook lichtgewicht gasflessen van kunststof. Er zijn verschillende varianten kunststof gasflessen verkrijgbaar, die ieder perfect in de vuurtafel op gas passen. Het merk Benegas light heeft gasflessen die bijna 2x zo licht zijn als de normale stalen gasflessen. Deze zijn makkelijk te dragen door het lichte gewichten de grote, ruime handvatten. De kraag biedt ook bescherming voor de gaskraan. De kunststof gasflessen laten ook geen roestplekken achter, bij de stalen gasflessen kan dit wel het geval zijn.
-
Wat als mijn gashaard moeilijk of slecht ontsteekt?
Gashaarden en gaskachels zijn onderhoudsvriendelijk. Schakel de haard in met een druk op de knop en u heeft vrijwel direct een aantrekkelijk en warm vuurbeeld. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt kunt u in de meeste gevallen heel lang plezier hebben van een gashaard of een gaskachel. Het stofvrij houden van de gashaard voorkomt problemen en komt de levensduur van de haard ten goede. Toch kunnen er soms problemen optreden. In de meeste gevallen waarbij de gashaard moeilijk of slecht ontsteekt, is dit een gevolg van een probleem met de elektronische ontsteking.
De volgende zaken kunnen aan de hand zijn:
- De batterij van de bediening is leeg of bijna leeg. Vervang in dit geval de batterij en probeer het opnieuw.
- Er zit onvoldoende gas in de gasfles
Wat kan ik doen aan een vreemde lucht bij het branden van de gashaard?
Een gloednieuwe gashaard kan bij de eerste paar keer branden een vreemde lucht geven. Dit is niets om zorgen over te maken en gaat vanzelf over. Het gaat hierbij slechts om minuscule restjes die bij het fabricageproces zijn achtergebleven. De gashaarden van Terras & Co BV zijn van hoge kwaliteit en optimaal beveiligd. Alle haarden zijn voorzien van een systeem dat de gastoevoer automatisch uitzet wanneer de waakvlam uitgaat. Ruik je, in een zeer uitzonderlijk geval, toch een gaslucht? Draai dan de gaskraan/fles dicht. Blijft het probleem bestaan? Neem dan contact met ons op.
Instructie oplossen storing gasbranders die uitgaan na loslaten gasknop
Reinigen brander, vooral het deel bij de ontsteker en therrmokoppel: Vuil- en / of roetdeeltjes kunnen de werking van het thermokoppel verstoren. Dit komt ook voor bij nieuwe branders. Verwijder de lavasteentjes.
Verwijder de kunststof kap bij de ontsteker en het thermokoppel.
Met een compressor / perslucht kunt u de brander schoonblazen, dit werkt het beste.
Als u geen compressor heeft, kunt u de brander voorzichtig schoonmaken met een borsteltje en de gaatjes in de brander schoonmaken met een tandenstoker. Test nu de werking van de haard. Brandt de haard nog steeds niet door na loslaten van de gasknop? Neem dan contact met ons op. -
Welke maat en soort gasfles is handig ?
Een gashaard zet je aan door deze op een gasfles aan te sluiten. Welke gasfles past het beste en met welk gas? Dan is het alleen nog een kwestie van de gasfles aansluiten en genieten maar! Welke gasfles u ook gaat kopen, let er altijd op dat de gasfles verzegeld is. Let er bij het kopen op dat de verzegeling niet is verbroken. Zo bent u er zeker van dat u een veilige, goed werkende gasfles koopt die gevuld is met de juiste hoeveelheid propaan-/butaangas.
Welke gasfles heeft u nodig voor de Vuurtafel of een Inbouwbrander? Dit verschilt per type. Heeft u een buitenkeuken, dan hoort daar een gasfles bij van minimaal 5 of 10 kg. Gasflessen zijn er in verschillende maten en modellen. Lees hieronder de voordelen per type gasfles en kies op basis hiervan een gasfles.
Typen gasflessen
5 kg fles
- Geschikt voor de lounge Vuurtafels.
- Voor kleinere gashaarden, deze hebben een lager gasverbruik.
10 kg fles
- Geschikt voor die haarden die meer vermogen hebben.
- Daar waar de ruimte het toelaat om een grote gasfles rechtop te kunnen plaatsen.
Kun je je gashaard ook aansluiten op aardgas?
Het antwoord is simpel: NEE! Een ‘gewone’ gashaard heeft een gasdrukregelaar dat de juiste verhouding propaangas en lucht samenstelt. Voor aardgas is een andere verhouding lucht en gas nodig, hierdoor werkt de gasdrukregelaar niet. Dus nooit gaan rommelen met koppelstukken, aansluitingen, aardgasslangen en -kranen. Bij de Tafelhaarden kan een keuze gemaakt worden voor propaan of aardgas.
Butaangas of propaangas?
Welk gassoort? Neem propaan. Een gasfles gevuld met butaangas is niet bruikbaar onder -0.5 graden. Het gas is niet geschikt voor in de winter. Propaangas is het meest verkochte (barbecue-) gas. Dit gas is bruikbaar tot temperaturen van -40 graden Celsius.
Gasflessen: Wees er voorzichtig mee
Propaangas is een brandstof. Zorgt u er dus altijd voor dat er bij het aansluiten of verwisselen van een gasfles op de buitenhaard niet wordt gerookt en er geen open vuur in de buurt is. Zet uw gasflessen altijd in een ruimte met goede ventilatie. Zo kan vrijgekomen gas bij lekkage niet in de ruimte blijven hangen. Zet als het kan uw gasfles buiten neer. Niet aangesloten gasflessen moeten buiten worden bewaard en de Gasfles mag niet opgeslagen of gebruikt worden op plaatsen waar de temperatuur hoger wordt dan de normale omgevingstemperatuur.
De gasfles is niet geschikt om gebruikt te worden op plaatsen waar de temperatuur meer dan 40 graden Celsius kan worden. Bij temperaturen hoger dan 40 graden Celsius zal het kunststof zijn sterkte verliezen (en kan dan mogelijk vlam vatten). Als de temperatuur stijgt, gaat ook de temperatuur (en dus de druk) in uw gasfles omhoog.
Plaats uw gasfles rechtop en waar mogelijk in de schaduw of op een koele plaats. Graaf uw gasfles NIET in, want dan valt de druk weg. In geval van brand, draai zo snel mogelijk de gaskraan dicht en verwijder de gasfles. Kan dit niet, koel dan vanaf een veilige afstand de gasfles met water. Neem geen risico’s en waarschuw de brandweer via alarmnummer 112.
Ga voor een veilige en goed gevulde gasfles naar een erkend verkooppunt. Een lege gasfles moet u altijd omruilen bij een erkende gasflessendealer. Gevulde gasflessen dienen altijd verzegeld te zijn.