Ontdek de nieuwe producten op bio-ethanol!

Tot een paar jaar geleden bestond ons assortiment uit vuurtafels, inbouwbranders en terrashaarden op gas, elektrische terrasverwarmers, terrasverwarmers op hout en mobiele gaskachels voor binnen.
Bio-ethanolbranders worden steeds populairder. Terras & Co heeft het afgelopen jaar de mogelijkheden onderzocht, ontwerpen en prototypes van branders en haarden gemaakt. Intussen bieden we een groot assortiment branders en haarden.
De opkomst van ethanolhaarden komt niet alleen door de gunstige prijs van de brandstof en de haarden, maar ook omdat steeds meer mensen het belangrijk vinden om voor een hernieuwbare, groene brandstof te kiezen.
In deze blog leggen we uit wat bio-ethanol is, wat de voordelen zijn en welke soorten bio-ethanol -haarden er intussen verkrijgbaar zijn.

Bio-ethanol is alcohol gewonnen uit vergisting van plantaardig materiaal. Dit kan organisch afval zijn of speciaal hiervoor geteelde gewassen zoals suikerriet of maïs.
Er zitten veel voordelen aan het gebruik van deze brandstof. Bio-ethanol is belangrijk in de energietransitie omdat het niet fossiel is, maar hernieuwbaar. Het is dus een klimaatvriendelijke keuze. Ook is de verbranding heel schoon: er komen geen schadelijke stoffen vrij, daardoor kan een bio-ethanolbrander binnen gebruikt worden zonder rookgasafvoer of dure veiligheidsvoorzieningen. Het ontwerp van de brander kan daardoor eenvoudig blijven, dit drukt de prijs en de kans op storingen of defecten is minimaal. De brander is eigenlijk niet meer dan een rvs bak met een brandgedeelte met daaronder ruimte voor de bio-ethanol.
De kostprijs van de brandstof zelf is ook laag en de vlammen zijn prachtig oranje-geel.

We laten u graag kennis maken met onze nieuwe producten op bio-ethanol!
Tafelhaarden zjjn kleine ethanolbranders met diverse mooie ontwerpen die op de tafel kunnen worden gezet. Ze zijn niet duur, de prijzen beginnen bij €79,-.
Inbouwbranders voor installatie in een bestaande tafel zijn nu ook geschikt voor bio-ethanol. De kleinste kost € 25,-. Er is geen leiding of gasfles nodig en de tafel kan ook prima binnen staan.
Een nieuw product op bio-ethanol is de Sfeerhaard. Deze hebben fraaie ontwerpen en worden meestal binnen gebruikt. Ze hebben een sfeervol vuurtje en vormen een blikvanger in uw interieur. De warmte-afgifte kan heel behoorlijk zijn, dus als bijverwarming zijn deze haarden zeker geschikt. Er zijn wandhaarden, vrijstaande haarden en hangende haarden die lijken te zweven in de ruimte. Prijzen varieren € 130 voor kleine modellen tot € 1300,- voor grote, exclusieve designhaarden.
Tenslotte zijn er complete Vuurtafels leverbaar van uiteenlopende afmetingen en materialen, prijzen beginnen bij € 499,-. Uniek hierbij is dat de vuurtafel gewoon in de woonkamer kan branden!

Wist u dat…
– 10% van benzine intussen bestaat uit bio-ethanol? De naam is E10, de E staat voor Ethanol.
– Een auto met een aangepaste motor op 85% bio-ethanol kan rijden? In Brazilië is E85 de meest gebruikte brandstof. Het land is rijk aan suikerriet en de elektrische auto is er een zeldzaamheid. In de Mid West van de Verenigde Staten, de Corn Belt, is E85 ook populair en wordt het gemaakt uit maïs.