Wat als mijn gashaard moeilijk of slecht ontsteekt?

Gashaarden en gaskachels zijn onderhoudsvriendelijk. Schakel de haard in met een druk op de knop en u heeft vrijwel direct een aantrekkelijk en warm vuurbeeld. Met een jaarlijkse onderhoudsbeurt kunt u in de meeste gevallen heel lang plezier hebben van een gashaard of een gaskachel. Het stofvrij houden van de gashaard voorkomt problemen en komt de levensduur van de haard ten goede. Toch kunnen er soms problemen optreden. In de meeste gevallen waarbij de gashaard moeilijk of slecht ontsteekt, is dit een gevolg van een probleem met de elektronische ontsteking.

De volgende zaken kunnen aan de hand zijn:

  • De batterij van de bediening is leeg of bijna leeg. Vervang in dit geval de batterij en probeer het opnieuw.
  • ​Er zit onvoldoende gas in de gasfles

Wat kan ik doen aan een vreemde lucht bij het branden van de gashaard?

Een gloednieuwe gashaard kan bij de eerste paar keer branden een vreemde lucht geven. Dit is niets om zorgen over te maken en gaat vanzelf over. Het gaat hierbij slechts om minuscule restjes die bij het fabricageproces zijn achtergebleven. De gashaarden van Terras & Co BV zijn van hoge kwaliteit en optimaal beveiligd. Alle haarden zijn voorzien van een systeem dat de gastoevoer automatisch uitzet wanneer de waakvlam uitgaat. Ruik je, in een zeer uitzonderlijk geval, toch een gaslucht? Draai dan de gaskraan/fles dicht. Blijft het probleem bestaan? Neem dan contact met ons op.

Instructie oplossen storing gasbranders die uitgaan na loslaten gasknop

Reinigen brander, vooral het deel bij de ontsteker en therrmokoppel: Vuil- en / of roetdeeltjes kunnen de werking van het thermokoppel verstoren. Dit komt ook voor bij nieuwe branders. Verwijder de lavasteentjes.
Verwijder de kunststof kap bij de ontsteker en het thermokoppel.
Met een compressor / perslucht kunt u de brander schoonblazen, dit werkt het beste.
Als u geen compressor heeft, kunt u de brander voorzichtig schoonmaken met een borsteltje en de gaatjes in de brander schoonmaken met een tandenstoker. Test nu de werking van de haard. Brandt de haard nog steeds niet door na loslaten van de gasknop? Neem dan contact met ons op.