Haarden met KIWA CE certificering

Waarom een KIWA CE Veiligheidscertificaat en wat houdt het in?

KIWA test en keurt een gasproduct streng op kwaliteit, deugdelijke onderdelen, veilige schone gasverbranding, afvalstoffen, roetvorming, gifstoffen, lekkage, gasblokkering bij oververhitting en houdt controle op vakkundige installatie. Alle “Tafelhaarden” voldoen aan deze wettelijk geregelde Nederlandse veiligheidsvoorschriften en zijn daarmee KIWA CE Pin 0063BQ3153 gecertificeerd. Het zilverkleurige certificaat is officieel bewijs van garantie voor de brandverzekering. Als erkend leverancier in gasproducten waarschuwen wij wat er fout kan gaan bij aankoop van verkeerde, niet gekeurde producten.

Wat zijn de gevaren bij een onveilige gashaard?

  • Brand door oververhitting
  • Explosie door lekkende gasslang of montage
  • Vergiftiging door slechte gasverbranding
  • Roetvorming door onvolledige verbranding

Bij een veilige gashaard mogen de hieronder staande onderdelen NOOIT ontbreken!

Een gashaard moet zijn voorzien van een elektronische Piëzo ontsteking en thermo- elektrische beveiliging, welke beschermt tegen oververhitting. Deze ontsteekt de waakvlam zonder batterij of aansteker. Deze beveiliging blokkeert de gastoevoer bij de kleinste onvolkomenheid. De waakvlam zelf zorgt voor de thermische beveiliging . Bij het uitgaan van de waakvlam sluit het, te allen tijde, de gastoevoer af en de haard gaat direct uit.
Het gasregelblok met 2 knoppen regelt de maximale toegestane gasuitloop zodat er een schone gasverbranding ontstaat met minimale afvalstoffen. Eén knop dient om de waakvlam te ontsteken en de andere knop regelt een gelijkmatige, traploze en veilige vlamhoogte zonder onverwachtse pieken in de vlammen. Via de gasdrukregelaar blijft de gasdruk ondanks de diverse vlamhoogtes constant met een werkdruk van 30 mbar.

Bij de ‘Nederlandse Tafelhaarden’ is bij de gastoevoer een heel speciale geluidsdemper aangebracht om een hinderlijk geluid of storend geruis van het stromende gas te voorkomen.
Op een bijgeleverde KIWA CE certificaat staat de kilowattbelasting, inspuiter in mm, het formaat van de brander, het keuringsjaar en het controlenummer van het certificaat.