Horeca & Food Inspiratie

Horeca & Food Inspiratie
 

Wederom is Terras & Co BV aanwezig op de Horeca & Food inspiratie 2014, dat wordt georganiseerd in de Evenementenhal te Hardenberg.


Contact

Adres:Lageweg 27
9479 TA
Noordlaren
Telefoon:06 - 405 376 76

Terras & Co in Horeca Magazine

De Vuurtafel past in het Horeca leven.

 Nieuw en origineel !!

 

Vuurtafels voor een

warm en sfeervol terras

Sfeervol, warm, uitnodigend, gezellig… Een tafel waar vuur in zit. Letterlijk. “Het is een prachtig gezicht en bovendien bijzonder sfeerverhogend. Er zijn veel verschillende varianten Vuurtafels, men kan precies de wensen aangeven. De tafels worden in Nederland vervaardigd, vervolgens is het genieten geblazen in de buitenlucht”, vertelt Hieke de Winter van Terras&Co.

Link naar HorecaMagazine

Hieke de Winter runt Terras&Co.nl.  Ze kwam op het idee om Vuurtafels te verkopen door een tafel die ze zag tijdens een vakantie in de Verenigde Staten. “Een ronde tafel met een vuurtje erin en dat vond ik echt prachtig. Toen ik terug was in Nederland bleek dat het hier niet te verkrijgen was en het bleef maar door mijn hoofd spoken. Sindsdien ben ik zoveel mogelijk informatie over het fenomeen Vuurtafels gaan zoeken. Ik ben er zelfs voor naar China gereisd, daar worden dergelijke tafels als ‘terrasverwarmer’  vervaardigd. Uiteindelijk ben ik in Nederland in contact gekomen met  Suzanne Smeekes van “De Vuurtafel”, zij laat de tafels in ons eigen land naar Nederlandse richtlijnen en maatstaven fabriceren. Samen willen we ‘de markt’ veroveren. We  vullen elkaar perfect aan,  we hebben de taken onderling goed verdeeld en versterken elkaar dusdanig dat de samenwerking erg goed verloopt. Dat is natuurlijk heel positief. Zij woont in het zuiden van het land, ik in het noorden en neem daardoor de noordelijke klanten voor mijn rekening. Ook daar hebben we dus een logische verdeling in gevonden. Inmiddels zijn er een aantal horecabedrijven en particulieren in het zuiden van het land die al in het bezit zijn van een Vuurtafel. De reacties zijn louter positief,” aldus ondernemer Hieke de Winter.

Op propaangas

De Vuurtafel of tafelhaard is op propaangas ontworpen en vervaardigd om buiten, op terras, balkon of onder een overkapping, van sfeer, gezelligheid en haardwarmte te genieten. Propaangas kent vele voordelen; het rookt, roet en vonkt niet. Daarnaast is het vuur op simpele wijze aan te krijgen en in verschillende standen te zetten. De gasfles staat los van of onder De Vuurtafel.  Voor de gasfles is een strakke bijpassende fleshouder ontworpen in zwart metaal of hout inclusief soepel manoeuvrerende zwenkwieltjes.  “Het aantrekkelijke is dat de tafel in verschillende formaten en materialen kan worden vervaardigd. Onze klanten kunnen dus exact hun wensen aangeven. Er is simpelweg heel veel mogelijk. Alle tafels worden handgemaakt, het is een ambachtelijk product”. Complete tafels zijn leverbaar in kwalitatief hoogwaardig hardhout, nieuw of gebruikt steigerhout. “Daarnaast is het aan de klant of men de tafel onbewerkt of bewerkt met olie, was of een kleur wil. Bij de prijs inbegrepen zit een metalen gepoedercoate deksel om haard tegen regen te beschermen. We hebben tenslotte hier in Nederland met allerlei weersomstandigheden te maken. Daar hebben we vanzelfsprekend rekening mee gehouden”, legt Hieke de Winter uit. Wij reserveren alle tijd samen met de klant, eventueel op locatie, om een helder beeld te krijgen van wat het beste bij de klant past. De aankoop moet naar tevredenheid zijn en sfeervol aansluiten bij een reeds bestaande terrasopstelling of bij nieuw terrasmeubilair als blikvanger pronken.

Multifunctioneel

Indien het nodig is om de tafel echt als eettafel te gebruiken kan dat ook, want dan biedt het opvulstuk uitkomst. De gashaard kan op eenvoudige wijze uit de tafel gehaald worden en de los opvulstuk kan dan in het tafelblad worden geplaatst. “Op deze manier is het ook mogelijk om de tafel voor andere doeleinden te gebruiken. Het is een multifunctioneel product. Het is te gebruiken als sfeerverhoger, waar mensen lekker rondom het vuurtje kunnen genieten van het buitenleven. Ook als het ’s avonds wat kouder is, kan men door deze terrasverwarming toch tot in de late uurtjes lekker buiten zitten. En aangezien nu alle horeca ondernemingen rookvrij dienen te zijn, is een Vuurtafel een mooi middel om degenen die buiten willen roken een sfeervolle plek te bieden.. Tevens kan men de gezelligheid die er binnen heerst doortrekken naar buiten. Het is een veilig product, ook onder een zonnescherm of parasol. De aantrekkingskracht van een vlammend haardvuur nodigt ieder tot aansluiten uit. Het brengt romantiek, onderonsjes en sfeervol borrelen tot in de late uurtjes.” Naast de verschillende vormen en maten salon-/eettafels biedt Terras&Co sinds kort ook een Vuurtafel in de vorm van een statafel. “Ideaal voor de horeca ondernemer, maar ook voor een feestje thuis. De gasfles wordt geplaatst in de afsluitbare kolom van de statafel. Speciaal voor de statafels zijn de metalen onderdelen minder kwetsbaar en onderhoudsvriendelijk gemaakt door het gebruik van RVS. De statafel zelf kan wederom in verschillende soorten hout vervaardigd worden..

Gecertificeerd product

Veiligheid boven alles, dat geldt zeer zeker voor de vuurtafels. “Het is een honderd procent goedgekeurd product, die aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoet. Dat is wel nodig, het product moet simpelweg goed zijn. De branders worden geïnstalleerd door een erkend bedrijf en zijn gecertificeerd goedgekeurd. Dat is zowel voor ons als de horeca ondernemer een geruststellende gedachte”, legt de ondernemer uit.

HorecaEvenTT

Terras&Co is ook aanwezig op het HorecaEvenTT dat dit jaar voor de tweede keer in de TT Hal in Assen wordt gehouden. “Het is voor ons een uitgelezen kans om horeca ondernemers kennis te laten maken met dit nieuwe 100% Nederlands vervaardigd product. Ze kunnen rustig een kijkje komen nemen en met alle plezier zal ik de vragen die ze hebben beantwoorden. Tegelijkertijd krijgt men meteen inzicht in wat er allemaal mogelijk is op dit gebied. Ik hoop zoveel mogelijk mensen in de stand te mogen verwelkomen. Het is zowel voor particulieren als bedrijven een prachtig product, waar velen van kunnen genieten”, besluit Hieke de Winter.